Subscricións

Subscribete ás actualizacións da nosa axenda para estar sempre informado dos eventos  que acontecen na nosa casa. A subscrición está dispoñible en calquera dos seguintes formatos:

Presentación do libro "Especial Cantábrico, de la serie de cocina y poesía Sesos y Tripas", publicado por Ediciones Venguerén

Data 16/10/2018 19:30

Trátase do terceiro número de serie "Sesos y Tripas" (poemas sacados das tripas, receitas feitas con miolo). Este especial trata sobre o Cantábrico. 35 receitas tradicionais de peixe de restaurantes artesanais da zona e 36 poemas de autores cantábricos. As ilustracións son de Patricia Villamarín.

 

"Sesos y Tripas" é unha serie na que comparten edición un/a cociñeiro/a con un/a poeta/isa. Tentando incluír todo tipo de autorías, en verso ou prosa, de garfo ou culler. Trátase dunha colección en que a alusión aos mencionados carteis tamén leva consigo, e é a única "condición" solicitada a profesionais dos fogóns, a intención de transmitir unha idea: os ingredientes han de ser próximos e alcanzables, os utensilios, comúns en todas as cociñas.

Neste libro hai unha maridaxe entre dúas cousas tan distintas como son a poesía e a gastronomía, que, por igual, despois de asimilarse, de distintas formas, acaban chegando aos sentidos.

Ata non hai moito, en carnicerías e casquerías de Madrid podían verse carteis que anunciaban a venda de "Idiomas E Talentos", en alusión a linguas e cerebros. En Edicións Venguerén retoman aquela idea tomando o idioma para que as sensacións cheguen ao estómago e para que a alimentación sexa, a conciencia, con coñecemento.



Compárteo:

Facebook Twitter

Imaxes

Portada do libro

Portada do libro