DescargaMedios

Subscricións

Subscribete ás actualizacións da nosa axenda para estar sempre informado dos eventos  que acontecen na nosa casa. A subscrición está dispoñible en calquera dos seguintes formatos:

Luis Paadín presenta na Casa de Galicia a quinta edición da "Guía de vinos, destilados y bodegas de Galicia", unha das dez mellores guías de viños do mundo

Así o recoñeceu recentemente o xurado dos Gourmand World Wine-Books Awards. Recollerá o premio o próximo 27 de maio na cidade chinesa de Yantai
Madrid, 6 de abril de 2017.

O catador e docente coruñés Luis Paadín presentou hoxe na Delegación da Xunta de Galicia en Madrid/Casa de Galicia, por quinto ano consecutivo, a "Guía de Viños, Destilados e Adegas de Galicia", neste caso a edición correspondente a 2017, que este ano incorpora ademais o prestixio de ser seleccionada recentemente polos Gourmand World Wine-Book Awards como unha das dez mellores guías de viño do mundo, distinción á que aspiraban ao redor de 10.000 obras de 205 países. Como en edicións anteriores, a presentación da Guía estivo acompañada polo "Túnel dos viños e destilados de Galicia", actividade de promoción e divulgación das mellores marcas de viños e destilados de Galicia, 156 nesta edición, organizada coa colaboración das asociacións de Sumilleres de Madrid e Española de Escritores y Periodistas del Vino, que convocou a douscentos profesionais da sumillería, o xornalismo especializado, importadores, exportadores e adegueiros.

Luis Paadín presentou a nova edición da Guía acompañado polo profesor de cata de viño Francisco del Castillo e o presidente da Asociación de Sumilleres de Madrid, Javier Gila, durante o desenvolvemento do "Túnel dos viños e destilados de Galicia". Destacou que a "Guía de Vinos, Destilados y Bodegas de Galicia" acaba de ser recoñecida como unha das dez mellores guías de viños de todo o mundo polo xurado dos Gourmand Book Awards, algo así como os Óscar dentro do mundo dos libros de cociña, viños e viaxes, e que é a única española que este ano recibiu este galardón nun palmarés no que os libros franceses obteñen primacía. As outras nove obras repártense, por países, da seguinte forma: catro publicacións son de Francia, unha de Italia, unha de Singapura, unha de Suecia, unha do Reino Unido e outra de EE.UU.

Os premios entregaranse o próximo 27 de maio nunha gala que os Gourmand Book Awards organizan na cidade chinesa de Yantai. Ademais, no mes de setembro a Guía de Paadín terá un lugar destacado na Feira Mundial que Gourmand celebrará en Hamburgo, data na que Luis Paadín e Servino, empresa editora do libro, confían en poder ofrecer unha nova edición en inglés para acceder con maiores garantías ao mercado internacional.

"Este premio non é soamente un recoñecemento a Luis Paadín e ao equipo de Servino que participa na elaboración da Guía; é tamén un recoñecemento á confianza que mecenas, adegas e consellos reguladores de Galicia véñennos depositando desde que en 2012 propuxémonos acometer este proxecto independente, rigoroso e autofinanciado, sen publicidade", expuxo. "Desde Servino queremos agradecer tamén a colaboración aos catadores e catadoras -46 este ano- que achegaron o seu coñecemento e rigorosidade e a empresas, institucións e organismos profesionais que nos proporcionaron ánimos -coa fórmula de compra de Guías- para continuar este esforzo editorial", engadiu o autor, valorando así mesmo que o premio "constitúe tamén unha lombeirada para os viños galegos pois sitúa ás nosas zonas produtoras ao mesmo nivel que as máis importantes rexións vitivinícolas do mundo".

A recentemente premiada Guía recolle recensións e referencias de 544 adegas e destilerías de Galicia, máis de 1.578 marcas de viño referenciadas e 598 fichas de cata e 1.025 botellas testadas en 384 páxinas impresas a cor.

"Nesta edición 2017 batemos marcas de anos anteriores: 246 mecenas; 46 catadores -técnicos de Consellos Reguladores, catadores, xornalistas especializados, etc.-, máis de 1.500 viños referenciados e 570 fichas de cata. Outra das características esenciais da nosa Guía é que non leva publicidade e que as industrias vinícolas, as adegas e os colleiteiros non poden ser mecenas. É a nosa forma de conservar a independencia para as puntuacións", explicou Paadín.

156 marcas no "Túnel dos viños e destilados de Galicia"

Xunto coa presentación da Guía celebrouse o "Túnel dos viños e destilados de Galicia" actividade única na capital de España e que por quinto ano consecutivo reuniu a 200 profesionais -previa solicitude de invitación- da sumillería, o xornalismo especializado, importadores, exportadores e adegueiros. Nesta edición reuniu un total de 156 marcas. "Fai máis dun mes que non quedan prazas libres para asistir a este evento que organizamos coa colaboración da Asociación Madrileña de Sumilleres e o acollemento da Casa de Galicia de Madrid", sinalou.

Puideron degustarse 54 etiquetas da D.O. Rías Baixas; 26 da D.O. Ribeiro; 21 da D.O. Ribeira Sacra; 20 da D.O. Valdeorras; 10 da D.O. Monterrei e 21 destilados, entre augardentes e licores, e representacións das I.G.P. Barbanza-Iria e Betanzos e de Deas-Amparado.

Luis Paadín

Máster en Vitivinicultura e Enoloxía pola Universidade de Vigo. Na actualidade exerce como docente e divulgador. Membro da Asociación Española de Xornalistas e Escritores do Viño (AEPEV), da Federación Internacional (FIJEV) e da Mundial (WAWWJ). É director técnico dos proxectos e socio fundador (2004) de Servino Consulting. Participa habitualmente, como catador, en distintos concursos tanto galegos como nacionais e internacionais (Acios, Distinciones Gallaecia, Excelencia, Vinos do Noroeste, Mezquita, Alhóndiga, Top Ten Portugal, Cinve, Mundial de Bruxelas, Mundial de Chile, Tastevinage de Bourgogne, Val de Loire, Terravino Israel, Citadelles du Vin,...).

Departamento: Prensa

Compárteo:

Facebook Twitter

Imaxes